fbpx

Verdeel & Heers… Delegeren voor ZZP-ers

Stel je voor: Je bent directeur van een groot bedrijf. Je komt ’s ochtends vroeg binnen en begint met de schoonmaak, daarna doe je snel wat acquisitie, de administratie, een beetje online marketing, schrijft een blog voor de website en social media, maakt wat afspraken en dan moet het eigenlijke werk nog beginnen.

De dag en jouw energie ben je kwijtgeraakt aan allerlei randzaken. Zou een directeur van een groot bedrijf ooit groot geworden zijn door alles zelf te doen? Waarschijnlijk niet. Waarom doe jij als ZZP-er dan wel alles zelf? Je hebt geen personeel, maar dat betekent nog niet dat je alles zelf moet doen, toch?

Ook als ZZP-er kan je prima werk uitbesteden aan andere partijen die daarvoor misschien wel meer geschikt zijn dan jijzelf. Dat kost je alleen maar geld! Maar is dat wel echt zo? Reken eens uit wat jij per week, maand of jaar kwijtraakt aan niet declarabele uren en zet daar tegenover wat jij in die tijd verdient als die uren wel declarabel zijn. Is het dan nog steeds te duur om wat werk uit te besteden of zou het je eigenlijk geld opleveren?

Wat kan je dan allemaal aan een virtual assistant uitbesteden? Dit kan van alles zijn! Bijvoorbeeld:

  • administratie;
  • secretariële werkzaamheden;
  • (online) marketing;
  • website onderhoud;
  • schrijven (en versturen) van nieuwsbrieven en teksten;
  • acquisitie en aftersales;
  • automatiseren van jouw processen.

Je kan beginnen met wat kleine taken en naarmate jouw vertrouwen groeit en je de voordelen ervaart, kan je steeds meer en steeds makkelijker werk uitbesteden. Hoe geweldig is het als je de tijd vrij kan maken om weer echt te gaan ondernemen en jouw bedrijf nog groter te maken dan het nu al is!

Reader Interactions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *